"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9430 %-0.1
41,0918 %-0.14
3.795,95 % -0,40
3.243.672 %1.579
İşçi Haber Dünya Forever 21 iflas başvurusu yaptı: Mağazalar kapanacak mı?

Forever 21 iflas başvurusu yaptı: Mağazalar kapanacak mı?

Forever 21, ikinci kez Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yaptı! Alışveriş merkezlerindeki düşen müşteri trafiği ve artan çevrimiçi rekabet nedeniyle şirket, mağazalarını tasfiye etmeye başlıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

ABD'li hızlı moda markası Forever 21, alışveriş merkezlerindeki müşteri trafiğinin azalması ve çevrimiçi perakendecilerin artan rekabeti nedeniyle, altı yıl içinde ikinci kez Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yaptı.

Şirket, ABD genelindeki yaklaşık 350 mağazası için alıcı bulamayınca, iflasın büyük ihtimalle tasfiye ile sonuçlanacağı bildirildi. Ancak Forever 21’in marka hakkı ve fikri mülkiyetleri, hala Authentic Brands Group tarafından yönetilmeye devam ediyor ve bu varlıklar, farklı bir formatta faaliyet göstermeye devam edebilir.

2019'da Forever 21 İflas Başvurusu Yapmıştı: 2025 Durumu Ne?

E-ticaretin yükselişi ve alışveriş merkezlerinin popülaritesinin azalması, Forever 21 için uzun süredir zorluk yaratıyordu. 2019 yılında da benzer bir şekilde Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yapan marka, Authentic Brands Group, Simon Property Group ve Brookfield Asset Management Inc. ortaklığındaki Sparc tarafından satın alınarak iflastan çıkarılmıştı.

Forever 21 Mağazalar Açık Kalacak mı?

Şirket, iflas süreci çerçevesinde mağazalarında tasfiye satışlarına başlayacak ve mahkeme gözetiminde varlıklarının tamamını veya bir kısmını satmak için pazarlama süreci başlatılacak. CNBC'nin haberine göre, şirketin, mağazalarının açık kalması konusunda herhangi bir kapanma kararı almadığı ve ABD’deki mağazaların faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin tahmini varlıklarının 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında olduğu, borçlarının ise 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında bulunduğu ifade edildi. Buna ek olarak Forever 21’in 10.001 ila 25.000 arasında alacaklıya sahip olduğu belirtildi.

Forever 21 Tamamen Kapanacak mı?

Eğer başarılı bir satış gerçekleşirse, Forever 21 faaliyetlerini sürdürebileceği bir yeniden yapılanma sürecine girebilir ve tamamen kapanmaktan kaçınabilir. Şirket, ABD’deki mağaza ve internet sitesinin açık kalacağını duyurdu ve uluslararası mağazalarının bu süreçten etkilenmeyeceğini belirtti.

8 Ocak’ta Forever 21, Sparc Group ve Simon Property Group’un yönetimindeki JC Penney’nin birleşmesiyle kurulan Catalyst Brands bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. Catalyst Brands, kuruluşu sırasında Forever 21 için "stratejik seçenekleri değerlendireceğini" açıklamıştı. Ancak marka hakkı ve fikri mülkiyeti hâlâ Authentic Brands Group bünyesinde kalıyor. Authentic Brands CEO’su Jamie Salter, geçtiğimiz yıl Forever 21’i satın almanın "hayatındaki en büyük hata" olduğunu belirtmişti.

Forever 21’in Tarihçesi

1984 yılında Güney Koreli göçmenler tarafından Los Angeles’ta kurulan Forever 21, genç tüketiciler arasında uygun fiyatlı ve trend kıyafetleriyle büyük popülerlik kazanmıştı. 2016 yılında dünya çapında 800 mağazaya ulaşan marka, bu mağazaların 500’ünü ABD’de işletiyordu.