"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Dünya Fransa polisi telefon kameralarına ve mikrofonlarına erişebilecek

Fransa polisi telefon kameralarına ve mikrofonlarına erişebilecek

Fransız polisinin telefon kameralarına ve mikrofonlarına uzaktan erişebilmesine meclisten onay geldi.

Polisin gözetim için telefon kamera ve mikrofonlarına uzaktan erişebilnesine izin veren yasa tasarısı Fransa Meclisi tarafından onaylandı. Ancak Fransız hükümeti . sivil liberal grupların bu yetkiyi kötüye kullanmasından endişe duyduğunu belirtti. 

Fransız güvenlik  güçleri yakında suçlu olduğu iddia edilen kişileri gözetlemek için geniş kapsamlı bir yetkiye sahip olabilir. Fransa Ulusal Meclisi'ndeki milletvekilleri, polisin telefon ve diğer cihazlardaki kameraları, mikrofonları ve GPS konum sistemlerini uzaktan etkinleştirerek şüphelileri izlemesine olanak sağlayan bir yasa tasarısını onayladı. 

SİVİL ÖZGÜRLÜK SAVUNUCULARI DİKEN ÜSTÜNDE 

Sivil özgürlük savunucuları bu yasanın miiletvekilleri tarafından onaylanmasının ardından alarma geçti. Tasarıda neyin ciddi suça sebep olduğu tam anlamıyla belli olmadığı için, Fransız hükümetinin bunu çevreci aktivistleri ve ciddi tehdit oluşturmayan diğer grupları hedef almak için kullanabileceğinden endişeleniyor. 

BAZI MESLEK GRUPLARINA KARŞI KULLANILMAYACAK

Yakın zamanda yürürlülüğe girecek olan yasa tasarısı gazetecilere, avukatlara ve hassas mesleklere sahip kişilere karşı kullanılamayacak. Tasarının daha önceki versiyonu Senato'dan geçti. Ancak değişikliğin yasa olabilmesi için yasama organının onay vermesi gerek.Tedbir ayrıca, kullanımı ciddi vakalarla ve yalnızca altı ay olarak sınırlandırıyor. En az beş yıl hapis cezası gerektiren suçlarla sınırlı olacağı aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *