"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Fransa'da erken seçimden yaklaşık 2 ay sonra yeni kabine açıklandı

Fransa'da erken seçimden yaklaşık 2 ay sonra yeni kabine açıklandı

Fransa'da 16 Temmuz’da Gabriel Attal ve hükümetinin istifasının ardından Başbakanlık görevine getirilen Michel Barnier'nin kurduğu yeni kabine açıklandı.

Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler, erken genel seçimlerin ardından yeni kabineyi tanıttı. İçişleri Bakanlığına merkez sağcı Cumhuriyetçiler (LR) partisinin lideri Bruno Retailleau atanırken, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevini MoDem partisinden Jean-Noel Barrot üstlendi. Ekonomi, Finans ve Sanayi Bakanlığına ise 33 yaşındaki Antoine Armand getirildi.

Eski solcu milletvekili Didier Migaud, kabinedeki tek solcu olarak Adalet Bakanı oldu. Çalışma ve İstihdam Bakanlığına Astrid Panosyan-Bouvet, Bölgelerle İşbirliği Bakanlığına Catherine Vautrin atandı. Tarım, Gıda Egemenliği ve Orman Bakanlığına LR partili Annie Genevard, Eğitim Bakanlığına ise Macron’un partisinden Anne Genetet getirildi.

Yeni kabinede ayrıca Sağlık Bakanlığına Genevieve Darrieussecq, Konut ve Kentsel Dönüşüm Bakanlığına Valerie Letard, Denizaşırı Topraklardan Sorumlu Bakanlığa François-Noel Buffet atandı. Eski Tarım Bakanı Agnes Pannier-Runacher, Ekolojik Geçiş ve Enerji Bakanlığına atandı.

Kabine, 20 kadın ve 19 erkekten oluşuyor ve ilk toplantısını 23 Eylül’de Elysee Sarayı’nda gerçekleştirecek.

Muhalefet, yeni kabineye tepkili. Yeni Halk Cephesi’nin başbakan adayı Lucie Castets, “Bize uzlaşı hükümeti vaat ediliyordu ama katı sağcı bir hükümetle karşı karşıyayız” dedi. Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, “Macron iktidarının yeni felaket filminin oyuncuları belli oldu” ifadesini kullandı. Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) lideri Jordan Bardella ise Macron’un destekçilerinin yeniden iktidara geldiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *