Fransız bir avukat, başkent Paris'in kuzeybatısındaki Pont de Clichy'de iki peçeli genç Müslüman kadının polis memurları tarafından yakın zamanda saldırıya uğramasından duyduğu derin endişeyi dile getirdi.
14 Nisan'daki olaya karışan polis memurlarını gösteren video görüntüleri viral hale geldi ve gerilimi tetikledi.
İki davacıyı temsil eden Nabil Boudi , Anadolu Ajansı'na özel bir röportajda , olayın yeni olmamasına rağmen Müslümanlara yönelik artan bir şiddet eğilimi olduğunu söyledi.
"Bir hafta içinde, en son Pont de Clichy'de olmak üzere peçeli kadınlara birkaç saldırı gerçekleşti. Benzer saldırılar, Montpellier şehrinde, emekli bir polis memuru tarafından iki örtülü kıza ve Lyon'da bir amfitiyatroda bir başkası tarafından saldırıya uğradı. "dedi.
Paris Barosu üyesi Boudi, durumu endişe verici olarak nitelendirerek, birbirini takip eden saldırıları "belirli Fransız Müslüman kategorilerinin düşman olarak etiketlenmesine" bağladı.
Polis memurlarının Müslümanlara yönelik şiddeti organize etmesi sorunu daha da karmaşık hale getiriyor” dedi.
Avukat, müvekkillerinin, kendilerine saldıran polis olduğu için davalarını nereye bildireceklerini merak ettiklerini söyledi.
Pont de Clichy olayının kurbanları ve polis memurlarının, davayı ele almak için Ulusal Polis Genel Müfettişliği'nde (IGPN) bir araya gelmeleri bekleniyor.
Boudi ayrıca, müvekkillerinden birinin Fransa'da düzenlendiğini ve bir suçun işlenmesiyle gerekçelendirilmesi gerektiğini söylediği bir kimlik kontrolünü de kınadı.
Kurbanlar saldırıya uğradı
"Onların (müşterilerinin) ırkçı ve artan İslamofobi eğiliminin kurbanları olduklarını düşünüyorum . Polis memurlarından biri, kurbanlardan birine peçesini yırtmaya çalışarak saldırdı" dedi.
Saldırıya karışan polisler, kızlar hakkında "aşağılama ve isyan" suçlamasıyla dava açtı. Ancak Boudi, polis memurlarının suçlamaları nasıl ortaya çıkardığını merak etti, ancak iddia edilen şüphelileri tutuklamadı.
Polis, ancak olayın video görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasından sonra şikayette bulundu.
Avukat, "Yasayı ihlal ettiklerini ve çok ciddi suçlar işlediklerini biliyorlar, ancak şiddeti haklı çıkarmak için şikayette bulundular" dedi.
İki kız, kamu otoritesine sahip kişilerin dini inançları nedeniyle insanlara karşı şiddet düzenlemesinin ciddi bir suç olduğunu iddia ediyor.
Bu haberde kaynak ANews'tir.