"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Fransa'da vatandaşlar annelerinin soyadını alabilecek

Fransa'da vatandaşlar annelerinin soyadını alabilecek

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, vatandaşlarının annelerinin soyadını almalarını kolaylaştıracağını açıkladı.

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti Pazar günü yaptığı açıklamada, Fransa vatandaşlarının yetişkin olduklarında annelerinin adını almalarını kolaylaştıracağını söyledi.

Yasa tasarısı

Yetkili, hükümetin, iktidardaki LREM partisi milletvekili Patrick Vignal tarafından önerilen ve çocukların 18 yaşına geldiklerinde yerel belediye binasında basit bir prosedürle aile adlarını kolayca değiştirmelerine izin veren bir yasa tasarısını destekleyeceğini söyledi.

Fransız vatandaşları babalarının soyadını kullanmakta, annelerinin soyadını almakta veya diledikleri sırayla her ikisini birden almakta özgür olacaklar.

Fransız vatandaşlarının aile adlarını değiştirmeleri zaten mümkün, ancak bu, adalet bakanlığına bunu yapmak için meşru bir sebep kanıtlamalarını gerektiren uzun ve zor bir prosedür.

Dupond-Moretti, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kimse adını devlet olarak değiştirmek için mahrem sebeplerini açıklamak zorunda kalmamalı" dedi.

Yasa önümüzdeki haftalarda oylanacak

Elle dergisine verdiği röportajda Dupond-Moretti, yeni mevzuatın bekar anneler veya iki baba veya iki anne tarafından yetiştirilen vatandaşların soyadını değiştirmeyi kolaylaştıracağını söyledi.

Dupond-Moretti, Elle'ye verdiği demeçte, "Bu, ebeveynler arasında eşitliği ve tüm Fransız halkı için özgürlüğü destekleyecek bir yasa olacak" dedi.

Mevzuat, ensest veya bir babanın çocuklarının annesine uyguladığı şiddet gibi travmatik durumlardan sonra soyadını değiştirmek isteyenler için de bir çözüm olacağını söyledi.

Bu haber Reuters'den Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *