"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5087 %0.13
36,4694 %0.3
3.362.972 %2.933
2.956,78 0,74
Ara
İşçi Haber Dünya Fransız aileler, TikTok'un zararlı içerikleri nedeniyle dava açtı

Fransız aileler, TikTok'un zararlı içerikleri nedeniyle dava açtı

Fransa'da 7 aile, çocuklarının TikTok üzerinde zararlı içeriklere maruz kaldığını öne sürerek Çinli sosyal medya platformuna dava açtı. Aileler, TikTok'un genç kullanıcılarını tehlikeli ve olumsuz içeriklere yönlendirdiğini iddia ediyor.

Fransa'da, TikTok’a karşı açılan bir davada, çocuklarını zararlı içeriklere maruz bırakmakla suçlayan yedi aile, platformun algoritmalarının çocukları intihar ve yemek bozuklukları gibi ciddi tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını ileri sürdü. Dünya genelinde yaklaşık 1,6 milyar kullanıcıya sahip olan TikTok, bu dava ile bir kez daha eleştirilerin odağında.

Davacılar arasında, kızlarının intihar ettiğini belirten iki ailenin yanı sıra, çocuklarının TikTok üzerinden maruz kaldıkları içeriklerden sonra intihar teşebbüsünde bulunduklarını iddia eden dört aile de yer alıyor. Ayrıca, bir aile, TikTok’un etkisiyle çocuğunun yeme bozukluğu yaşadığını ileri sürerek platformu suçladı.

TikTok, 2016 yılında piyasaya sürülmesinin ardından hızla dünya çapında popülerleşti. Ancak, platformun içerik önerme algoritması, genç kullanıcılar arasında tehlikeli içeriklere kolay erişim sağlayarak, intihar, depresyon, yeme bozuklukları gibi psikolojik sorunlara yol açabileceği gerekçesiyle birçok ülkede eleştirildi. ABD ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde, TikTok'un çocuklar ve gençler için oluşturduğu potansiyel tehlikeler nedeniyle davalar açılmıştı.

TikTok'un Genç Kullanıcılar Üzerindeki Zararları: Dünya'dan Önemli Önlem

TikTok’un sahibi olan Çinli ByteDance şirketi, platformu dünya genelinde yaygınlaştırırken, bazı ülkeler uygulamaya karşı sert adımlar atmaya devam ediyor. Ürdün, Hindistan, Afganistan, İran, Pakistan ve Tayvan gibi ülkeler, çeşitli gerekçelerle TikTok’u yasaklamış durumda. Ayrıca, Avustralya, Kanada, İngiltere ve Yeni Zelanda gibi ülkeler, kamuya ait bilgisayarlar ve cihazlar üzerinden TikTok kullanımını yasakladı.

TikTok, büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmasına rağmen, içerik denetimi ve çocukların güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri barındırıyor. Bu dava, sosyal medya platformlarının genç kullanıcılar üzerindeki etkilerini daha fazla sorgulamaya ve platformların içerik denetim politikalarını gözden geçirmeye teşvik edebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *