"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'de ateşkes gelişmesi: Hamas Heyeti Kahire'ye gidiyor

Gazze'de ateşkes gelişmesi: Hamas Heyeti Kahire'ye gidiyor

Hamas Hareketi'nin bir heyeti, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takasına yönelik süregelen müzakerelerin ilerlemesini değerlendirmek üzere bu akşam Kahire'ye hareket edecek.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, heyetin Mısır ve Katar'ın arabuluculuğu talebi üzerine Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceğini duyurdu.

Rişk, Hamas heyetinin başkanlığını Halil el-Hayye'nin üstleneceğini belirtti ve Hareketin ABD Başkanı Joe Biden'ın önerisi ile BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyacağını vurguladı. Ayrıca, Hamas anlaşmayı uygulamaya hazır olduğunu ifade etti ve İsrail yönetimine bu anlaşmaya uyma ve uygulama noktasında baskı yapılmasını talep etti.

Hamas heyetinin Kahire'ye gitmeden önce, İsrail güvenlik yetkililerinin yanı sıra ABD heyeti de iki gün önce Kahire'ye ulaştı. Ateşkes müzakerelerinin bu akşam veya yarın başlaması bekleniyor.

NETANYAHU'NUN ŞARTLARI ATEŞKESİ ENGELLİYOR

ABD Başkanı Joe Biden, 27 Mayıs'ta İsrail ve Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması için bir öneri sundu. Ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Biden'ın önerisinin İsrail'in teklifinden farklı olduğunu belirterek yeni şartlar eklenmesini talep etti. Netanyahu, Gazze'yi ikiye bölen Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndaki İsrail işgalinin devam etmesini, ayrıca Hamas üyelerinin Gazze'nin diğer bölgelerinden kuzeye geçişinin engellenmesini istedi.

Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos tarihlerinde yapılan müzakerelerde, Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda Netanyahu'nun yeni şartlar öne sürerek anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *