"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2836 %-0.01
37,0973 %0.24
2.318.165 %0.616
3.000,21 0,25
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'de barış için son hamle: ABD'nin İsrail ve Hamas'a sunacağı yeni teklif iddiası

Gazze'de barış için son hamle: ABD'nin İsrail ve Hamas'a sunacağı yeni teklif iddiası

ABD yönetiminin, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese yönelik yeni bir öneri sunacağı belirtildi.

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, Katar'ın başkenti Doha'da yarın yapılacak müzakerelerin detaylarına dair bir haber yayınladı.

Haberde, Doha'daki müzakerelerin, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması için "son şans" olarak değerlendirildiği vurgulandı.

ABD'nin, müzakereler sırasında yeni bir öneri sunacağı ifade edildi. Ancak, bu yeni önerinin ayrıntılarının henüz netleşmediği, mayıs ayında sunulan taslakla büyük ölçüde benzerlik göstereceği belirtildi.

Washington'un, önerisinin kabul edilmesi için taraflar üzerinde baskı yapması bekleniyor. ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yaptıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta müzakerelere yeniden başlanması çağrısında bulunmuştu.

İsrail, müzakerelere bir heyet göndereceğini duyururken, Hamas, arabuluculardan yeni müzakerelere başlamaktansa, ABD Başkanı Joe Biden'in sunduğu ve Hamas'ın da kabul ettiği önerinin uygulanması için bir plan sunmalarını talep etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *