"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'de güvenli bölge kalmadı: İsrail'den tahliye çağrısı geldi

Gazze'de güvenli bölge kalmadı: İsrail'den tahliye çağrısı geldi

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında daha önce "güvenli" ilan ettiği bölgede operasyon yapacağını duyurarak Filistinlilerin bölgeyi acilen boşaltmasını istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Gazze'nin Han Yunus kentinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak belirledikleri bazı yerlere operasyon düzenleneceğini belirterek, bölge sakinlerinin tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Adraee, İsrail'in güvenli bölge olarak ilan ettiği alanı daraltarak, bir kısmına saldırı düzenleyeceğini ve Filistinlilerin derhal ve geçici olarak El-Mevasi'ye gitmelerini istedi.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz'da Filistinlilere Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri güvenlikleri için acilen boşaltmaları gerektiğini duyurmuştu.

Han Yunus'un doğu bölgelerinde yerinden edilen Filistinlilere ses kaydı gönderen İsrail güçleri, bölgenin tehlikeli çatışma bölgesi olduğunu iddia ederek tahliyeleri istedi.

İsrail ordusunun, daha önce güvenli olduğunu belirttiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da savaş uçaklarıyla düzenlediği şiddetli bombardımanda yarısı kadın ve çocuk olan 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *