"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2950 %0.17
37,1913 %0.06
2.329.927 %0.875
3.008,89 -0,10
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'deki ABD yapımı yardım iskelesi tamamen kaldırılacak

Gazze'deki ABD yapımı yardım iskelesi tamamen kaldırılacak

Gazze'ye iki ay önce inşa edilen ABD yapımı askeri yardım iskelesinin birkaç gün içinde kalıcı olarak söküleceği bildirildi.

AP'nin ismini açıklamadığı yetkilileri, kötü hava koşulları nedeniyle defalarca taşınmak zorunda kalan iskelenin Çarşamba günü Gazze kıyı şeridine yeniden bağlanacağını, ancak ABD ordusu ve donanması tarafından sökülmeden önce sadece birkaç gün daha çalışacağını açıkladı.

İskele, 28 Haziran'da hava koşulları nedeniyle devre dışı kaldığından bu yana Güney Kıbrıs'ta ve açıkta bulunan yüzer iskelede biriken insani yardım malzemelerinin taşınmasına yetecek kadar kısa bir süre için tekrar devreye alınacak.

Pentagon'un baş sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Salı günü yaptığı açıklamada, iskelenin şu anda İsrail'in Aşdod limanında bulunduğunu ve kötü hava koşulları sırasında kullanıldığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Mart ayındaki Ulusa Sesleniş konuşmasında duyurduğu iskele projesi, İsrail'in kara geçişlerindeki sınırlı yardımı tamamlamak için geçici bir çözüm olarak planlanmıştı. 17 Mayıs'ta yerleştirilen iskele, 20 günden az bir süre aktif kaldı ve çoğu gün, güvenlik kaygıları nedeniyle yardım teslimatları Gazze'de dağıtılmadan sahile indirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *