"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'ye giden BM konvoyuna İsrail ateşi!

Gazze'ye giden BM konvoyuna İsrail ateşi!

Gazze'ye giden Birleşmiş Milletler konvoyuna İsrail güçleri tarafından yoğun ateş açıldı.

İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna ateş açtı. Saldırıda bir aracın hasar gördüğü, ancak can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'deki bir BM konvoyuna ateş açtığını duyurdu. Lazzarini, saldırının Gazze kentine hareket halindeki konvoyun Gazze Vadisi bölgesinde gerçekleştiğini belirtti. BM'ye ait zırhlı bir araca 5 kurşun isabet ettiği ve aracın ağır hasar gördüğü bildirildi.

Lazzarini, saldırıya uğrayan konvoyun BM sembollerini taşıdığını ve ekiplerin BM yelekleri giydiğini vurguladı. Konvoyun hareketi öncesinde İsrailli yetkililerle koordine edildiğini ve onaylandığını belirten Lazzarini, saldırıda can kaybının yaşanmadığını ve BM ekibinin güvenli bir şekilde Gazze'ye ulaştığını ifade etti.

Lazzarini, paylaşımında insani yardım çalışanlarının hedef alınamayacağını ve saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ordusu, Gazze'deki şiddetli saldırıları sırasında sıklıkla yardım kuruluşlarını da hedef alıyor. Örneğin, 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen bir saldırıda Dünya Merkez Mutfağı'nın (WCK) 7 çalışanı hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında ekibin kuruluş logosu taşıyan zırhlı araçlarda bulunduğu belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *