"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Geleceğin yıldızları: Dünya Kız Çocukları Günü için umut dolu mesajlar

Geleceğin yıldızları: Dünya Kız Çocukları Günü için umut dolu mesajlar

Dünya Kız Çocukları Günü her yıl 11 Ekim'de kutlanıyor. Bu özel gün, kızların haklarını tanımak ve karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla bir araya getiriyor.

Dünya Kız Çocukları Günü, 2011 yılının 19 Aralık tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, dünya genelindeki kızların haklarını ve karşılaştıkları benzersiz zorlukları tanımak amacıyla ilan edildi. Bu özel gün yani 11 Ekim, kızların karşılaştığı zorluklara dikkat çekmeyi ve onların güçlenmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Whatsapp Image 2024 10 11 At 11.05.29

GÜVENLİ VE EĞİTİMLİ BİR GELECEK İÇİN

Kızların, gelişim dönemlerinde olduğu kadar kadın olarak olgunlaşmalarında da güvenli, eğitimli ve sağlıklı bir yaşam sürme hakları bulunmaktadır. Eğer kızlar etkili bir şekilde desteklenir ve eğitim alırlarsa, dünyayı değiştirme potansiyeline sahip olurlar. Bugünün güçlenmiş kızları, yarının işçileri, girişimcileri, mentörleri, aile liderleri, siyasi liderleri ve anneleri olacaklardır.

Kızların gücünü gerçekleştirmek için yapılan yatırımlar, onların haklarını korumanın yanı sıra daha eşitlikçi ve zengin bir geleceğin vaadini sunmaktadır. Bu gelecekte, insanlığın yarısı iklim değişikliği, siyasi çatışmalar, ekonomik büyüme, hastalık önleme ve küresel sürdürülebilirlik gibi sorunların çözümünde eşit bir ortak olacaktır.

Dünya Kız Çocukları Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bazı mesajları bir araya getirdik.

2024 Dunya Kiz Cocuklari Guun

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJLARI

  • Elimi tutan en güzel el, bana bakan en güzel gözsün canım kızım
  • Bu karanlık dünyamda tek ışığımdın, seni çok özledim, canım kızım.
  • Bir babanın, benim biricik kızım, demesi, tüm aşk sözlerini ezer geçer.

Dunya Kiz

  • Canım kızım, o gülen yüzün hep gülsün. Bir gün ağlarsan o da mutluluktan olsun.
  • Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demektir. Dünya, hayallerini gerçekleştiren kız  çocukları ile güzelleşecek.
  • Dünya Kız Çocukları Günü'nde kız çocuklarımıza kendi ayaklarının üzerinde özgürce durabildikleri, ayrımcılığın olmadığı, başarı dolu bir gelecek diliyorum.
  • Her kız çocuğu, hayallerini gerçekleştirmek için eşit fırsatlara sahip olmalıdır. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun!

Dunyakiz1

  • Eğitim, kız çocuklarının en büyük gücüdür. Onların öğrenme haklarını destekleyelim. Dünya Kız Çocukları Günü’nde, kız çocuklarına ses olalım!
  • Kız çocuklarını güçlendirmek, toplumları güçlendirmektir. Bugün, kız çocuklarının sesi olalım! Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum.
  • Dünya genelinde kız çocukları hala birçok zorlukla karşılaşıyor. Onların hakları için sesimizi yükseltelim. Dünya Kız Çocukları Günü’nde, eşit bir dünya için birlikte mücadele edelim.

Dunyakiz23

  • Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan kızlarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum. görev olduğunu hatırlama günü.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *