"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Gerilim artıyor: İsrail Ordusu, Lübnan’da Hizbullah hedeflerini vuruyor!

Gerilim artıyor: İsrail Ordusu, Lübnan’da Hizbullah hedeflerini vuruyor!

İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin kısa süre önce kuzey cephesine yönelik muharebe planlarını onayladığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladı.

İsrail, hedeflerini özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın açıklamalarıyla eşzamanlı olarak vuruyor. Saldırılar, Lübnan ve İsrail arasındaki gerginliği artıran bir dizi karşılıklı saldırıyı kapsıyor. İsrail'in kuzeyindeki askeri bölgeler, Hizbullah tarafından insansız hava araçları (İHA) ile hedef alındı. İsrail ordusu ise Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş-Şaab ve Ramiye beldelerine fosfor bombalarıyla saldırılar düzenledi.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkileri kamikaze İHA'ları ve uygun silahlarla hedef aldığını duyurdu. Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail savaş uçaklarının güney Lübnan'daki birçok beldeye hava saldırısı düzenlediğini ve fosfor ile sis bombalarıyla Ayta eş-Şaab ve Ramiye beldelerinin çevrelerinin hedef alındığını bildirdi.

Lübnan'dan gönderilen İHA'ların İsrail'in kuzeyindeki bir yerleşim birimine düşmesi sonucu birçok İsraillinin yaralandığı ve Beyt Hellel bölgesinde yangın çıktığı belirtildi. İsrail ordusu, Moşaf Yaara yakınlarında bir İHA'nın tespit edildiğini, ancak ayrıntı verilmediğini açıkladı. Haaretz gazetesine göre, İHA'nın düşmesi sonucu yaralanmalar yaşandığı kaydedildi.

İsrail devlet televizyonu KAN, Lübnan'dan atılan iki antitank mühimmatının İsrail'in kuzeyindeki İsbaulcelil bölgesinde iki ağır ve toplam sekiz kişinin yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *