"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Dünya Hamas yetkilisinden çarpıcı 'ateşkes' açıklaması: Eğer yeni girişim...

Hamas yetkilisinden çarpıcı 'ateşkes' açıklaması: Eğer yeni girişim...

İsrail'in aylardır Gazze'de sürdürdüğü saldırılara ilişkin AA'ya çarpıcı açıklamalarda bulunan Hamas'ın yurt dışındaki Ulusal İlişkiler Departmanı Başkanı Ali Bereke, Gazze'de ateşkes girişiminde Hamas'ın tutumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de süren insanlık dramında çözüm yolu bulunmaya çalışılırken son olarak Gazze'de ateşkese yönelik son girişime Hamas'ın olumlu yanıt verdiğini bildiren Bereke, "Hamas ve Filistin direniş grupları, kalıcı ateşkes, siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve Gazze’nin yeniden imar ve inşası başta olmak üzere Filistin halkının taleplerini gerçekleştirecek her türlü girişime açıktır." ifadesinde bulundu. 

"EĞER YENİ GİRİŞİM, FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK SALDIRGANLIĞA..."

Son yaşanan gelişmelerde Mısır ve Katar'ın ateşkese yönelik girişimlerde bulunması sonrası Hamas'ın değerlendirmeleri merak edilirken Bereke, hareketin bu tutuma olumlu yanıt verdiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Hamas hareketi olarak bizim görevimiz işgale karşı koymak, topraklarımızı özgürleştirmek, kutsallarımızı yeniden tesis etmek ve Filistin halkımızı savunmak için çalışmaktır. Eğer yeni girişim, Filistin halkına yönelik saldırganlığa son verir ve işgal ordusunun geri çekilmesini sağlarsa, biz de bunu olumlu karşılayacağız."

"NETANYAHU KALICI ATEŞKESİ REDDEDİYOR"

Ateşkese yönelik olumsuz tutumları ile tepkilerin odağı olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ilişkinde açıklamalarda bulunan Bereke, "Top İsrail'de. Çünkü suçlu (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu kalıcı ateşkesi reddediyor ve her zaman Filistin halkına yönelik saldırganlığını sürdürmek istediğini vurguluyor. Netanyahu, her zaman hileli dövüşüyor, yalan söylüyor ve savaşı uzatmak istiyor. Çünkü savaş durduğunda yolsuzluk suçlaması nedeniyle siyonist oluşumda yargılanacak. Bu nedenle bu savaşı erteliyor, uzatıyor ve bu savaşı kendisi için şahsi bir savaş olarak görüyor." sözlerini sarf etti.

ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Bereke, Netanyahu'nun bir savaş suçlusu olduğunu belirterek, şu çağrıda bulundu:

"Netanyahu'nun suçları, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazi suçlarını aştı. Netanyahu ve ekibinin insanlığa karşı savaş suçlusu olarak cezalandırılması gerekiyor. "

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *