"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Heniyye'nin oğlu Abdusselam: Zafer yakın, İsrail’in işgali son bulacak

Heniyye'nin oğlu Abdusselam: Zafer yakın, İsrail’in işgali son bulacak

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin büyük oğlu Abdusselam Heniyye, babasının ölümüne ve bölgedeki yıkımlara rağmen mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Tahran'da bir suikaste kurban giden İsmail Heniyye, Katar'ın Doha kentinde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Cenaze töreninin ardından, taziyeleri kabul eden Abdusselam Heniyye, Filistin halkının mücadelesinin durdurulamayacağını belirtti. Heniyye, "Yüzyılı aşkın süredir liderlerimize yapılan saldırılar, Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini engelleyemez," dedi.

Zaferin yakın olduğunu ifade eden Heniyye, "Allah'ın izniyle, acılar sona erecek ve kasvetli hava dağılacak," şeklinde konuştu. Ayrılığın zor olduğunu ancak babalarının şehitliğiyle kendilerini gururlandırdıklarını belirtti. Heniyye, "Babamın kanı Gazzeli çocukların kanından daha kıymetli değil ve bizim gözyaşlarımız da şehit ailelerinin gözyaşlarından daha değerli değil," dedi.

Heniyye, Filistin halkına zafer yaşatacaklarını ve umudunun tüm İslam ve Arap ülkelerine ulaşmasını umduğunu belirtti. İsrail'in bölgedeki işgali ve mevcudiyetinin sona ereceğini ve bunu kutlayacaklarını ifade etti. Yıkımlar ve soykırımlara rağmen mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'daydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da Heniyye'nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini bildirmişti. İran ve Hamas suikastı İsrail'e yüklerken, İsrailli yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı. Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *