"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya Hindistan'ın kolluk kuvvetlerinden Amazon'a dava

Hindistan'ın kolluk kuvvetlerinden Amazon'a dava

Hindistan'ın ekonomik suçla mücadele dairesi, Amazon.com Inc ve ortağını kural ihlali nedeniyle davaya çağırdı.

Konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip kaynaklara göre, Hindistan'ın ekonomik suçla mücadele dairesi, Amazon.com Inc ve onun savaşan ortağı Future Group'un yetkililerini yabancı yatırım kurallarının ihlali iddiasıyla ilgili bir davada çağırdı.

Bir Amazon sözcüsü pazar günü Reuters'e yaptığı açıklamalarda, Amazon'un Hindistan İcra Müdürlüğü tarafından Future Group ile bağlantılı olarak yayınlanan bir celp aldığını söyledi.

Açıklama yapan Amazon sözcüsü, "Tebligatı henüz aldığımız için inceliyoruz ve verilen süre içinde yanıt vereceğiz" dedi.

İcra Müdürlüğü , Amazon'un 2019'da Future'ın hediye çeki birimi Future Coupons'a 200 milyon dolarlık yatırım yaptığı sırada yabancı yatırım yasalarının ihlal edilip edilmediğini araştırıyor . Anlaşma, iki firma arasında devam eden yasal anlaşmazlıkların merkezinde yer alıyor.

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kaynak Reuters'e yaptığı açıklamalarda, 6 Aralık haftasında en az iki Future Group yöneticisinin İcra Müdürlüğü makamına çağrıldığını, ancak konu kamuya açıklanmadığı için ismini vermeyi reddettiğini belirtti.

Konuyla ilgili bilgisi olan başka bir kaynak, yasal başkanı da dahil olmak üzere en az iki Amazon Hindistan yöneticisinin de çağrıldığını söyledi.

Gelecek Grubu ve İcra Müdürlüğü sözcüleri, açıklama beklentilerine hemen yanıt vermedi.

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *