"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Dünya Hizbullah gerilimine rağmen İsrail ve Hamas Kahire’de masaya oturacak

Hizbullah gerilimine rağmen İsrail ve Hamas Kahire’de masaya oturacak

Bu sabah, Lübnan Hizbullahı ile yaşanan gerilime rağmen İsrail heyetinin, Tel Aviv ve Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi’nde ateşkese yönelik müzakereler için Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmesi bekleniyor.

İsrail medyasına göre, Kahire'de yapılacak bu kritik müzakerelere İsrail’in dış istihbarat teşkilatı Mossad’ın Direktörü David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar da katılacak. Gerilime rağmen, Barnea ve Bar’ın bulunduğu İsrail heyeti ilerleyen saatlerde Kahire’ye hareket edecek. 

Kahire’deki müzakerelere, Barnea ve Bar’ın yanı sıra ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani’nin de katılması bekleniyor. 

Bu gelişmeler, İsrail ordusunun sabah saatlerinde Lübnan'da Hizbullah’a karşı başlattığı "önleyici saldırı" ile çakıştı. Hizbullah, 30 Temmuz'da Lübnan’da üst düzey komutanı Fuad Şükür’e düzenlenen suikaste misilleme olarak saldırılar başlattığını açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *