"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız!

Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız!

Lübnan merkezli Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, Gazze Şeridi'nde yaşananlardan ötürü ABD'yi sorumlu tuttu.

Lübnan merkezli Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, son açıklamasıyla büyük dikkat çekti. Nasrallah, ABD'nin bölgedeki askeri üslerine yönelik bir saldırı yapacaklarını ifade etti. Bu açıklama, bölgede gerilimi artırarak uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Hasan Nasrallah, beklenen konuşmasında Gazze'deki çatışmalardan ABD'yi sorumlu tutarak sert açıklamalarda bulundu.  İsrail'in Gazze'ye karşı uyguladığı savaş suçunun sorumluluğunu ABD'nin politikalarına bağladı. Nasrallah, ABD'nin bölgedeki politikalarını eleştirirken, Amerika'nın Orta Doğu'daki askeri üslerine saldırı tehdidinde bulundu.

Nasrallah'ın açıklamaları şu şekilde:

"Aksa Tufanı harekatı birçok cepheye yayıldı. Bugün şehitlerimizin gününü kutluyoruz. Onlar ulu bir kazanç elde ettiler. Hayatını kaybeden bu şehitler kazandılar. Kur'an'a göre Allah'ın onlar hakkında ne söylediğini okumamız bile yeter. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar İsrail operasyonu olmayan bir cennette olacaklar."

"Katliam olmayacak, ABD müdahalesi olmayacak. Bizim asıl gücümüz sarsılmaz inancımızda. Bizim kararlılığımızda, bu davaya baş koymuşluğumuzda. Siyonistlere karşı savaş meşrudur. Bu insanlığın etik ya da dini düzeyindeki savaş. Çok net, en dürüst, en onurlu savaş. Allah'ın yolunda savaş. İlk olarak bunu anlamamız gerekiyor."

"Hayatını kaybeden şehitlere şunu söylemek istiyorum: Sizinle gurur duyuyoruz. Bizim asıl gücümüz sarsılmaz inancımızda. Rakibi olmayan Filistin halkını selamlıyoruz. Bugün sizlere ana konu hakkında bir şey söyleyeceğim. Pozisyonumuzu netleştireceğiz. Aynı zamanda sorumluluklarımızı ortaya koyacağız. Şunu ele aldığımızda, önümüzdeki zamanlarda daha fazla detay gerekli. Başta selam vermemiz gerekiyor sokağa çıkanlara, Filistinlilerle yan yana duranlara..."

Bu açıklama, bölgedeki tansiyonu artırarak uluslararası kamuoyunda büyük dikkatle takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *