"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2952 %0.01
37,0515 %0.06
2.308.590 %-0.188
3.025,06 -0,10
Ara
İşçi Haber Dünya Hizbullah, üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in öldüğünü duyurdu

Hizbullah, üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in öldüğünü duyurdu

Hizbullah Hareketi, İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in öldüğünü bildirdi.

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'in öldüğünü doğruladı.

İsrail ordusu, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda, "Tahsin" kod adlı İbrahim Akil'i hedef aldığını bildirmişti.

İbrahim Akil, Hizbullah’ın askeri kanadının iki numaralı ismi olarak biliniyor. Yerel kaynaklar, Akil'in Hizbullah'ın en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi'nin bir üyesi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Hizbullah'ın elit birimi Rıdvan Gücü'nün komutanı olarak görev yapıyordu. Gizliliğe büyük önem veren Akil, genellikle medyanın ilgi odağı olmaktan kaçınarak çalışmayı tercih ediyordu.

Nisan 2023'te ABD Dışişleri Bakanlığı, Akil’in 1983'te Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen bombalı saldırıyla bağlantılı önemli bir isim olduğunu iddia ederek, bu konuda bilgi sağlayanlara 7 milyon dolara kadar ödül vaat etmişti.

İbrahim Akil, Hizbullah’ın İsrail ordusuna karşı gerçekleştirdiği pek çok önemli askeri operasyonun arkasındaki figürlerden biri olarak biliniyor. Ayrıca, 2000 yılında İsrail’in Lübnan'dan çekilmesine katkıda bulunan savaşlarda da önemli bir rol oynamıştır. Akil, Hizbullah’ın füze sistemleri ve askeri teçhizatın gelişimini denetleyen kritik bir pozisyonda bulunuyordu ve savunma ile saldırı stratejilerinin şekillendirilmesinde etkili olmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *