"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Dünya Hizbullah’a karşı misilleme: İsrail, 100 savaş uçağıyla Lübnan’ı vurdu!

Hizbullah’a karşı misilleme: İsrail, 100 savaş uçağıyla Lübnan’ı vurdu!

İsrail ordusu, bu sabah Lübnan’a düzenlediği saldırıya 100’e yakın savaş uçağının katıldığını ve binlerce füzenin fırlatılacağı rampaların etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, kuzey komutanlığı ve askeri istihbaratın belirlediği hedeflere yönelik saldırının gerçekleştirildiği, 40 füze fırlatma noktasının vurulduğu belirtildi.

Yediot Ahranot gazetesine göre, İsrail ordusu Lübnan içinde daha fazla noktaya yönelik saldırı planları hazırlayarak hükümete sundu ve siyasi iradenin direktifleri doğrultusunda hareket edeceğini iddia etti. İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah’ın 6 bin kadar füze ve insansız hava aracıyla stratejik yapıları hedef almayı planladığını iddia ederek, İsrail’in Lübnan’da 200 noktayı vurduğunu duyurdu.

"KİM BİZE ZARAR VERİRSE BİZ DE ONA VERİRİZ"

İsrail’in Lübnan’a yönelik bu saldırıları, Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’e Beyrut’ta düzenlenen suikasta misilleme olarak Hizbullah’ın İsrail’e başlattığı saldırılarla eşzamanlı olarak gerçekleşti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu sabah gerçekleştirilen saldırıları “önleyici bir hamle” olarak nitelendirerek, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." dedi.

Netanyahu, Tel Aviv’de yapılan Güvenlik Kabinesi toplantısında, Hizbullah’ın İsrail’e saldırı hazırlığında olduğunu belirlediklerini ve bu tehdidi ortadan kaldırmak için İsrail ordusuna talimat verdiklerini söyledi. İsrail ordusunun Hizbullah’a ait binlerce roketi imha ettiğini öne süren Netanyahu, İsraillilere ordu talimatlarına uymaları çağrısında bulundu.

HİZBULLAH YALANLADI

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a yönelik "önleyici eylemler" ve direniş saldırılarını engelleme iddialarının gerçekleri yansıtmadığını duyurdu. Hizbullah Hareketi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in iddialarının "temelsiz" olduğu ve sahadaki gerçeklerle çeliştiği vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in Lübnan'dan gerçekleştirilen saldırıları engellediği yönündeki ifadelerin sahadaki durumla uyuşmadığı belirtildi. Hizbullah, direniş hareketinin gerçekleştirdiği operasyonların belirlenen saatlerde başarıyla hedeflerine ulaştığını ve bu operasyonların askeri anlamda tamamlandığını ifade etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ilerleyen günlerde konuyla ilgili detaylı bilgi vereceği kaydedildi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "Başkan Biden, İsrail ve Lübnan'daki olayları yakından takip ediyor." denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *