"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Husiler'den 'Yunan gemisi saldırısı' sonrası çarpıcı açıklama: Gelecekte daha fazla saldırı düzenleyeceğiz

Husiler'den 'Yunan gemisi saldırısı' sonrası çarpıcı açıklama: Gelecekte daha fazla saldırı düzenleyeceğiz

Yemen'deki İran destekli Husiler'in Kızıldeniz'de saldrıları sürerken son yaşanan olayda Husiler, Kızıldeniz'de Yunanistan'a ait gemiye saldırı görüntülerini yayımladı. Devamında ise açıklamalarda bulunan Husiler, gelecekte daha fazla saldırı düzenleyeceklerini duyurdu.

12 Haziran'da Husiler'in Kızıldeniz'de Yunanistan'a ait bir gemiye düzenledikleri saldırı sonrası Filipinli bir mürettebat yaşamını yitirdi. O anlara ait görüntüleri paylaşan Husiler, saldırıları arttıracakları yönünde açıklamada bulundular. 

Öte yandan, Husilerin Kızıldeniz'de ikinci bir gemiyi daha batırdığı öğrenildi. 

"FİLİSTİN LİMANINA GİRİŞ YASAĞINI İHLAL ETTİ"

Husilerin silahlı kanadının sözcüsü Yahya Saree 12 Haziran'da Tutor'a düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada, şu ifadelerde bulunmuştu:

"Saldırı 1 insansız su üstü aracı (USV), çok sayıda İHA ve balistik füzelerle gerçekleştirildi. Gemi, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındı." 

"GEMİNİN BATTIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR"

Saldırılara ilişkin İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları Kurumu (UKMTO) tarafından dün yapılan açıklamada, "Askeri yetkililer, bildirilen bölgede gemi enkazı ve petrol görüldüğünü bildirdi. Geminin battığı düşünülüyor" denilmişti.  Bu kapsamda, Yunanistan gemisinin Husilerin saldırıları sonucunda batan ikinci gemi olduğu bildirildi.

Öte yandan, Husiler'in Kızıldeniz'de 18 Şubat'ta vurduğu Belize bandıralı "Rubymar" adlı İngiliz kargo gemisinin ise 12 gün su aldıktan sonra battığı öğrenilmişti. 

60'TAN FAZLA SALDIRIDA BULUNULDU

Edinilen bilgilere göre Husilerin, kasım ayından bu yana Aden Körfezi'ndeki uluslararası ticari gemilere insansız hava aracı ve füzeler ile saldırı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Husiler tarafından gemilerin hedef alındığı 60'tan fazla saldırıda toplam 4 denizci yaşamını yitirdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *