"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya İngiltere: Putin ilk savaşı kazansa bile...

İngiltere: Putin ilk savaşı kazansa bile...

İngiliz Üst Düzey Savunma Bakanlığı yetkilisi James Heappey, Rusya - Ukrayna savaşı hakkında önemli ifadelerde bulundu.

Son aylardaki Rusya - Ukrayna gerilimi perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Putin'in askeri müdahale düzenlemesiyle savaşa dönüştü. Rusya'nın askeri anlamda daha güçlü olduğu dünyaca bilinirken Kiev'in halen korunabiliyor olması ise dünya kamuoyunda gündem oldu.

Bu konuya ilişkin ise İngiliz Savunma Bakanlığı üst düzey yöneticilerinden James Heappey önemli bir analizde bulundu.

Heappey, “Üç günlük yoğun çatışmalar devam ederken Rusya, planlanan zaman çizelgesinin arkasında kaldı ve Kremlin’in askerleri bazı stratejik hatalar yaptı” yorumunu yaptı. Heappey, güçlü silahları olan ve iyi eğitimli Ukrayna askerlerini Rusya’nın arkasında bıraktığını belirtirken, “Putin’in orduları bazı kritik öneme sahip şehri Ukraynalıların direnişi sebebiyle pas geçmek zorunda kaldı” açıklamasını yaptı.

Heappey, bazı Rus birliklerinin Ukrayna'da kaybolduğu ve Putin'in yıldırım saldırılarının etkisiz kaldığını da belirtti. “Kiev’e ilerleme beklenenden çok daha yavaş gitti ve bazı kritik şehirleri ele geçiremeyerek onları pas geçtiler. Bu da güçlü silahlı ve iyi eğitim almış Ukraynalıları Rus ordusunun arkasında bıraktı. Böylelikle Putin’in askerleri kırılgan bir lojistik hata yaptı” diyen İngiliz yetkili “Putin, ilk savaşı kazansa bile karşısına sağlam bir direniş çıkacak.” yorumuyla da önemli bir bilgi vermiş oldu.

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *