"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Dünya İngiltere'de maske zorunluluğu geliyor

İngiltere'de maske zorunluluğu geliyor

İngiltere Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de yüz maskeleri zorunlu hale gelecek.

Sağlık Bakanı Sajid Javid, yeni Omicron varyantına yanıt olarak salı gününden itibaren İngiltere'de mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında yüz maskelerinin zorunlu olacağını söyledi.

İngiltere'nin diğer bölgeleriyle aynı çizgiye geliyor. Başbakan ayrıca daha önce tüm denizaşırı varışlar için PCR testlerinin gerekli olacağını duyurdu. Ve buna ek olarak 10 yeni kırmızı liste ülkesinden gelenlerin 10 gün karantinaya alınması gerekeceğini söyledi. 

Milletvekilleri, yürürlüğe girdikten sonra önlemleri onaylamak için oy kullanacaklar.

Hükümet, İngiltere'de aşı pasaportlarını uzatmayı ve NHS'yi korumak için Covid'e müdahale gerekiyorsa bir acil durum planı olan B Planının bir parçası olan evden çalışma kısmını tavsiye etmedi.  

Sajid Javid, Sky News'e, alınan önlemlerin "orantılı ve dengeli" olduğunu ve "haftalar içinde" kaldırılabileceğini umduğunu açıkladı. 

Aşı grupları genişletilecek

Sağlık sekreteri, İngiltere'nin dört ulusunun anlaşmasıyla denizaşırı varışlar için testlere ilişkin daha sıkı kuralların mümkün olan en kısa sürede uygulanacağını söyledi.

Ancak Sajid Javid, ülkenin ekonomik, sosyal ve zihinsel sağlık açısından ağır bir bedel olduğunu vurgulayarak, evden çalışma veya sosyal mesafe gibi önlemleri yeniden uygulamaya geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Hükümetin aşı danışmanlarının, destek programını daha genç yaş gruplarına genişletme konusunda "yakın zamanda" tavsiye vermelerini beklediğini de sözlerine ekledi.

Bu haber BBC'den Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *