"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya İnsani kriz derinleşiyor: Yemen’de 18 milyon kişi yardım bekliyor

İnsani kriz derinleşiyor: Yemen’de 18 milyon kişi yardım bekliyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Yemen Sözcüsü Mysa Khalaf, Yemen'de 18,2 milyon insanın acil insani yardıma muhtaç olduğunu ve milyonlarca yerinden edilmiş kişinin koşullarının giderek kötüleştiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Khalaf, Yemen'de uzun süredir devam eden krizin derinleştiğine dikkat çekti. Milyonlarca Yemenlinin zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ettiğini belirten Khalaf, yerinden edilen ailelerin büyük çoğunluğunun, süregelen istikrarsızlık, geçim sıkıntıları ve kara mayınları gibi tehlikeler nedeniyle evlerine dönemediğini vurguladı. Bu durumun, bu insanları uzun süreli bir "yerinden edilme döngüsüne" hapsettiğini ifade etti.

Yemen'in, dünyanın en ciddi insani krizlerinden biri olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Khalaf, "Dikkatler diğer küresel acil durumlara kaymış olsa da Yemen aşırı zorluklarla karşı karşıyadır. Şu anda ülkede 4,5 milyon yerinden edilmiş kişi dahil 18,2 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Buna, çoğunlukla Somali ve Etiyopya'dan gelen 60 binden fazla mülteci ve sığınmacı dahildir." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *