"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,3179 %0.07
36,9872 %-0.06
2.280.542 %-0.919
3.017,47 -0,35
Ara
İşçi Haber Dünya Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu: Antalya'da yakalandı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu: Antalya'da yakalandı

Rus uyruklu A.P.'nin Rusya'da rüşvet suçuyla kırmızı bültenle arandığı ve ayrıca hakkında acil yakalama kararının bulunduğunun tespit edilmesi sonrası ekiplerce düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Operasyona ilişkin bilgiler Antalya Valiliği'nden geldi. Valilik yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ekiplerinin düzenledikleri operasyonda Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 58 yaşındaki A.P.'nin yakalandığını bildirdi.

Eğer A.P. yakalanmasaydı deniz yolu ile yurt dışına kaçacağı öğrenildi. 

BİRÇOK NESNE ELE GEÇİRİLDİ

Komutanlığın İstihbarat Şube Müdürlüğü ve yüzer unsurlarıyla birlikte, Antalya MİT Bölge Daire Başkanlığının da desteğiyle Antalya açıklarında bulunan Ukrayna bayraklı yelkenli tekneye düzenlenen operasyon kapsamında teknede yapılan aramada, 7 bin euro , 5 bin dolar, 200 Tayland bahtı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, Rusya kimliği, pasaport, 4 cep telefonu, bir dizüstü bilgisayar ve tablet ele geçirildi.

HAKKINDA ACİL YAKALAMA KARARI BULUNUYORDU

Edinilen bilgilerde Rus uyruklu A.P'nin 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu, 2023 yılında ise Rusya adli birimlerince yakalama kararı bulunması sebebiyle vatandaşlıktan çıkarıldığı öğrenilirken, operasyonlar sonucunda Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Rus uyruklu A.P, oğlu E.P, Azerbaycan uyruklu V.D. ve Ukrayna uyruklu I.C.'nin yakalandığı duyuruldu.

Operasyonda A.P. gözaltına alınırken, oğlu E.P. Türkiye'deki ikamet izin süresinin dolması sebebiyle Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Ayrıca, diğer 2 kişi de serbest bırakıldı. 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *