"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya İran destekli Husiler'den İsrail'e füze saldırısı: Ülkenin güneyi vuruldu

İran destekli Husiler'den İsrail'e füze saldırısı: Ülkenin güneyi vuruldu

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in güneyindeki Eylat kentini balistik füzelerle hedef aldıklarını ve operasyonun başarılı olduğunu bildirdi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Yemen Deniz Kuvvetleri'nin İsrail'in Umm er-Reşraş (Eylat) kentindeki hassas noktalara yönelik balistik füze saldırısı düzenlediğini belirtti.

Seri, Kızıldeniz'de bulunan ABD'ye ait bir geminin (Pumpa) balistik füze ve İHA'larla hedef alındığını ve doğrudan isabet aldığını ifade etti. Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına son verilene kadar askeri operasyonlarını genişleteceklerini vurguladı.

İsrail ordusu ise, Yemen'den fırlatılan ve İsrail topraklarına ilerleyen bir füzenin önlendiğini açıkladı. Ordu, müdahalenin "Arrow-3" hava savunma sistemiyle gerçekleştirildiğini ve füzenin İsrail topraklarına düşmediğini belirtti. Ayrıca, füzenin parçalarının düşmesi sonucu alarmların devreye girdiği ifade edildi.

Öte yandan, Husiler, Cuma sabaha karşı İsrail'in başkenti Tel Aviv'i insansız hava aracıyla hedef almış ve bu saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail, Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenlemiş ve Yemenli yetkililer saldırıda 2 kişinin öldüğünü, birçok kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *