"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
18°
34,2906 %0.16
37,0922 %-0.36
2.296.714 %-1.327
3.029,35 0,58
Ara
İşçi Haber Dünya İran medyası, Tahran'da patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi

İran medyası, Tahran'da patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi

İsrail ordusu, İran'da askeri hedeflere saldırı düzenledi.

İsrail ordusu, "Son aylarda İsrail’e yönelik devam eden saldırılara karşılık olarak, İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar gerçekleştirilmektedir." şeklinde bir açıklama yaptı. Ordunun, İran ve müttefikleri tarafından gelen gelişmeleri dikkatle takip ettiği ve hem saldırı hem de savunma açısından tam bir hazırlık içinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, durumun sürekli değerlendirildiği ve iç cephe talimatlarında bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı. İç cephe talimatlarına uyulması gerektiği ve halkın gelişmelerden anlık olarak bilgilendirileceği de kaydedildi.

İran medyası, Tahran'da patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Fars Haber Ajansı, "Birkaç dakika önce Tahran'da patlama sesleri işitildi." ifadesini kullanırken, İran devlet televizyonu da bu durumu doğruladı. Ancak patlamanın kaynağına dair henüz net bir bilgi verilmediği aktarıldı.

Suriye'de de eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Suriye rejiminin SANA ajansı, Şam yakınlarında patlama sesleri duyulduğunu bildirirken, rejime yakın sosyal medya hesapları Humus'ta da patlama seslerinin işitildiğini belirtti. Bu bölgelerde Hizbullah ve İran destekli grupların yoğun olarak bulunduğu biliniyor.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail hesabı, "İran’daki rejimin İsrail Devleti’ne karşı aylardır süren saldırılarına yanıt olarak, şu anda İsrail Savunma Kuvvetleri İran’daki askeri hedeflere yönelik hassas saldırılar düzenlemektedir. Dünyadaki her egemen ülke gibi, İsrail Devleti’nin de yanıt verme hakkı ve görevi vardır. Savunma ve saldırı unsurlarımız tamamen seferber edilmiştir." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *