"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya İran, nükleer anlaşmanın yeniden canlanmasını bekliyor

İran, nükleer anlaşmanın yeniden canlanmasını bekliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran'ın nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması için diplomatik fırsatları değerlendirdiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen haftalık basın toplantısında, ülkesinin dış politika öncelikleri ve bölgesel gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu.

Kenani, İran’ın komşularıyla ve özellikle Rusya ile Çin ile olan ilişkilerine büyük önem verdiğini vurguladı. "İran'ın komşularla iyi ilişkiler kurma politikası, ciddi bir önceliğe sahiptir. Doğu'ya yönelik stratejimiz ise yalnızca taktik değil, stratejik bir tercihtir. Doğu ülkeleriyle olan ilişkiler hükümetimizin ve diplomatik sistemimizin önemli öncelikleri arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Nükleer müzakerelerin yeniden başlamasıyla ilgili olarak Batılı ülkelerin çok taraflı diplomatik süreci engellemesini üzücü olarak nitelendiren Kenani, "Eğer karşı taraf nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmak için irade gösterirse, bu yolda hala diplomatik bir fırsat olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kenani, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in yakın zamanda bir araya gelme kararı aldığını da duyurdu.

Zengezur Koridoru konusundaki İran tutumu ve Rusya’ya karşı yapılan açıklamalar hakkında sorulan bir soruya Kenani, "Ekonomik ve transit yollar üzerindeki engellerin kaldırılmasını destekliyoruz ve bu sürecin tüm ilgili ülkelerin çıkarlarını gözeterek yapılması gerektiğine inanıyoruz." yanıtını verdi.

Kenani, ayrıca Suriye’de İsrail’in saldırıları sonucunda İranlı güçlere ait bir tesisin vurulduğu iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *