"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya İran'da Reisi'nin cenazesinde tabuta dokunmak için birbirlerini ezdiler!

İran'da Reisi'nin cenazesinde tabuta dokunmak için birbirlerini ezdiler!

Birkaç gün önce düşen helikopterde 9 kişiyle birlikte can veren İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye, Tebrizliler bugün son kez veda ediyor.

Cumhurbaşkanı Reisi, birkaç gün önce İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle ülkeye dönüşte helikopter kazası geçirdi. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın yerini belirlediği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı.

Reisi'nin cenazesinde izdiham - 1. Resim

CENAZE TÖRENİNDE İZDİHAM YAŞANDI

Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını tespit etti. Kaza dünyada büyük yankı uyandırırken helikopter kazasında hayatlarını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililer için ilk cenaze töreni Tebriz’de tören düzenleniyor. Tebriz Şüheda Meydanı'nda düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı törende, kazada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti için dualar edildi. Reisi'nin fotoğraflarını ve İran bayraklarını sallayan insanların, tabutlara dokunmak için birbirlerini ezdiği görüldü.

Sivil ve askeri yetkililerin katıldığı törende cenazeler büyük bir kalabalığın katılımıyla Şüheda Meydanı'ndan, Musalla Meydanı'na götürüldü. Tebrizliler, Cumhurbaşkanı Reisi ve yaşamını yitiren diğer yetkililere son kez veda etti. Tebriz’de cenaze namazı ve geçit töreniyle başlayan merasimler, bugün Kum kentinde devam edecek.

CENAZE TÖRENLERİ DEVAM EDİYOR

Ülkede 5 günlük yas ilan edilirken, Reisi için yarın da Tahran'da cenaze töreni düzenlenecek. Reisi'nin naaşı ise perşembe günü memleketi Meşhed'te toprağa verilecek. Reisi, İmam Rıza'nın türbesinin yanına defnedilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *