"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya İran'dan AB ülkelerine sert çıkış: Siyonist rejimi destekliyorsunuz!

İran'dan AB ülkelerine sert çıkış: Siyonist rejimi destekliyorsunuz!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın İran'ı İsrail'e karşılık vermekten alıkoyma talebini "küstahça" bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Kenani, üç Avrupa ülkesinin yayınladığı ortak açıklamaya tepki gösterdi.

Kenani, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarına dikkat çekerek, "İran, ulusal güvenliğini savunma konusunda kararlıdır. Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere Batılı ülkeler İsrail'in Filistin halkına uyguladığı savaş suçları ve soykırımı durdurmaya yönelik etkili çaba harcaması gerekirken Siyonist rejimi desteklemektedirler."dedi. Kenani, bu ülkelerin İran'ı haklarını kullanmaktan vazgeçirmeye yönelik çağrılarının uluslararası hukuka aykırı ve "küstahça" olduğunu belirtti. Bu tarz girişimlerin, bölgede terör suçu işleyen İsrail'i sadece cesaretlendireceğini vurguladı.

Kenani, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın gerçek barış ve istikrar arayışında olmaları durumunda, İsrail'in savaş çığırtkanlığına ve ayrımcı rejimine karşı durmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze'deki savaşı ve savunmasız Filistin halkının, özellikle kadın ve çocukların öldürülmesini derhal durdurmaları çağrısında bulundu.

İngiltere, Fransa, Almanya, ABD ve İtalya'nın dün yaptıkları ortak açıklamada, İsrail'in İran'a karşı kendini savunma hakkının desteklendiği ve İran'a askeri saldırı tehditlerini sonlandırma çağrısında bulunulduğu belirtilmişti. Açıklamada, bu tür bir saldırının bölgesel güvenlik üzerinde ciddi sonuçlar doğuracağına da dikkat çekilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *