"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2867 %-0.01
37,1013 %0.24
2.310.279 %0.43
3.000,66 0,26
Ara
İşçi Haber Dünya İran'dan İsrail açıklaması: Uluslararası toplum harekete geçmeli

İran'dan İsrail açıklaması: Uluslararası toplum harekete geçmeli

İran, İsrail ordusunun Gazze'deki yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırıya tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’in bu saldırısını, soykırım, savaş suçu ve insanlığa karşı suçların bir arada işlendiği açık bir örnek olarak nitelendirdi.

Kenani, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde bulunan Et-Tabiin Okulu'na gerçekleştirilen saldırının, İsrail’in uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmeye devam ettiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne BM Sözleşmesi'nin 7. Bölümü uyarınca derhal ve etkili bir şekilde müdahale çağrısında bulundu.

Saldırı sırasında okulda sabah namazını kılan yerinden edilmiş kişilerin hedef alındığı, binlerce kişinin sığındığı okulda meydana gelen patlamalarda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklar, cesetlerin parçalandığını ve yangın sonucu yandığını, sivil savunma ekiplerinin etrafa yayılan ceset parçalarını toplamada zorlandığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *