"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Dünya İran'dan İsrail'e füze saldırısı! İsrail karşılık verecek mi? İran'dan açıklama geldi

İran'dan İsrail'e füze saldırısı! İsrail karşılık verecek mi? İran'dan açıklama geldi

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. Saldırının ardından İsrail, bunun "İran rejiminin sonu olacağı" açıklamasını yaparken, İran tarafından İsrail'in bu saldırıya yanıt vermesi halinde "yıkıcı karşılık" göreceği uyarısında bulunuldu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e füze saldırısı başlattığını duyurdu.

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını açıkladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "kısa süre önce" İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi. Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. Bu açıklamanın ardından ülkenin birçok bölgesinde de siren sesleri duyuldu.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU'NDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları Ordusu da İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e onlarca füzeyle saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

HAGARİ: BU SALDIRININ SONUÇLARI OLACAK

İran’ın füze saldırısının ardından İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısı düzenledi.

Hagari, İsrail'in İran'ın füze saldırısına karşılık vereceğini belirterek, “Savunma ve taarruzda yüksek alarm durumundayız. Bu füze saldırısının sonuçları olacak. İsrail vatandaşlarını koruyacağız ve İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz” dedi.

Şu anda İran'dan İsrail'e yönelik başka bir tehdit olmadığını vurgulayan Hagari, “Bu aşamada hala saldırıya ilişkin bir değerlendirme yapıyoruz” dedi.

Hagari şu ana kadar can kaybı olup olmadığının bilinmediğini söyledi.

İRAN: EĞER SİYONİST REJİM CEVAP VERMEYE KALKARSA DAHA YIKICI BİR KARŞILIK GELİR

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

İran'ın "Siyonist rejimin terör faaliyetlerine yasal, makul ve meşru cevabını" verdiği ifade edilerek, İsrail'in İranlı vatandaşları hedef aldığı ve ülkenin egemenliğini ihlal ettiği belirtildi.

Mesajda, "Eğer siyonist rejim cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık gelir" uyarısı yapılırken, bölge ülkeleri ve "rejimin destekçilerinin" İsrail ile yollarını ayırmaları çağrısında bulunuldu.

Saldırı emrinin İran dini lideri Ali Hamaney tarafından verildiği bildirildi.

İSRAİLLİ BAKAN: İRANLI LİDERLER VERDİKLERİ YANLIŞ KARARIN BEDELİNİ ÖDEYECEK

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, sosyal medya hesabından İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

İran yönetimini hedef alan Zohar, İsrail'e füze saldırısıyla İranlı liderlerin "yanlış bir karar aldığını ve bunun da bedelini ödeyeceklerini" ifade etti.

Zohar, bu saldırıların "İran rejimin sonu olacağını" ileri sürdü.

BİDEN ULUSAL GÜVENLİK EKİBİNİ TOPLADI

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Lübnan'a artan saldırılarının ardından giderek yükselen İsrail-İran gerilimine ilişkin ulusal güvenlik ekibini topladığı bildirildi. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarıyla ilgili son durumu Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan anlık olarak takip ettiği ve Amerikan ordusuna "İsrail'in kendini İran saldırılarına karşı savunmasına yardım etmesi ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurması talimatı" verdiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *