"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Dünya İspanya'da büyük 'turist' protestosu: Yerel halkın işini zorlaştırıyor

İspanya'da büyük 'turist' protestosu: Yerel halkın işini zorlaştırıyor

İspanya'nın Mallorca kentinde 10 bin kişilik kalabalık grup meydanlara inerek ülkeyi ziyaret eden turistlere yönelik protestolarda bulundu.

Turistlerin fiyat artışlarına sebep olduğunu açıklayan gruplar bu yıl Barcelona'da ve Palma de Mallorca, Malaga ve Kanarya Adaları gibi popüler tatil yerlerinde bir dizi protesto düzenleyerek tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. 

Pazar günü gerçekleştirilen ve 'Kitle turizmine hayır' diyerek sokaklarda gösteri düzenleyen kalabalık yerel halka bazı turistler de eşlik etti.

"ÇÜNKÜ TURİSTLER FİYATLARI ARTIRIYOR"

Protestocuların adada daha az turist istediğini aktaran Mallorca'da pazar günkü protestoyu düzenleyen Menys Turisme Mas Vida'dan (Daha Az Turizm, Daha Fazla Hayat) Pere Joan Femenia, şöyle konuştu:

"Kitle turizmi, kendi adalarında yaşamayı karşılayamayan yerel halkın işini zorlaştırıyor çünkü turistler fiyatları artırıyor. Turistler yaz aylarında plajları dolduruyor ve kamu hizmetlerini zorluyor. Kitle turizmini kesmek ve yurt dışında yaşayanların yılda sadece birkaç ay için evleri satın almasını yasaklamak istiyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *