"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail başkent Beyrut'u vuruyor!

İsrail başkent Beyrut'u vuruyor!

İsrail ordusu Lübnan’ın başkenti Beyrut’a bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İsrail ordusu, Beyrut'un hedef alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Şu anda Ana Cephe Komutanlığı'nın direktiflerinde bir değişiklik yok. Değişiklikler olursa güncelleyeceğiz" ifadelerine yer verildi. Hizbullah’a bağlı Al-Manar TV de saldırıyı doğruladı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Beyrut'a "nokta atışı" bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi. İsrail ordusunun iç cephe komutanlığı ise vatandaşlarına yönelik güvenlik uyarılarında herhangi bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Beyrut'taki AA muhabiri, kentin Camus Caddesi’nde bir hava saldırısı düzenlendiğini aktardı. Saldırı sonrası bölgeden yoğun dumanlar yükseldiği gözlemlenirken, Lübnan sağlık ekipleri ve ambulanslar hızla bölgeye sevk edildi.

Sosyal medya platformlarında, Hizbullah’ın etkin olduğu Beyrut’un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nden yükselen duman görüntüleri de paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana gelmişti. Bu patlamalarda ikisi çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 323 kişi yaralanmıştı.

Ülkede 18 Eylül'de telsizlerin patlatılması sonucu da 25 kişi yaşamını yitirdi, 608’den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, her iki olaydan da İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *