"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail, Batı Şeria'da bir kafeye hava saldırısı düzenledi: 16 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

İsrail, Batı Şeria'da bir kafeye hava saldırısı düzenledi: 16 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

İsrail savaş uçakları, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı'nda bir kafeye hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında 16 Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta 15 ayrı hedefe yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

İsrail savaş uçakları, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı'nda bir kafeye hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail’in Tulkerim Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği hava saldırısında 16 kişi yaşamını yitirdi.

Yaralılar, Tulkerim'deki Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumları hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

İSRAİL ORDUSU BEYRUT'TA 15 NOKTAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta 15 ayrı hedefe yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Ordunun yazılı açıklamasına göre, vurulan noktaların Hizbullah'a ait olduğu ifade edildi. Son günlerde Beyrut'un yanı sıra Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki Bekaa Vadisi'nde yoğunlaşan saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırıyor.

LÜBNAN'DA 1374 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ile Hizbullah arasındaki kontrollü çatışmalar 8 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. İsrail ordusu, 17-18 Eylül tarihleri arasında Hizbullah’ın iletişim cihazlarını hedef alarak patlatmalar gerçekleştirdi. 23 Eylül'de ise Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa Vadisi'ne ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı yetkililere göre, 17 Eylül’den bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplamda 1374 kişi bu saldırılarda hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *