"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye yanıtı: İsrail'in Türkiye’ye yönelik saldırı planı var mı?

İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye yanıtı: İsrail'in Türkiye’ye yönelik saldırı planı var mı?

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği "İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği" tartışmalarına yanıt verdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 7 Ekim'in birinci yılı vesilesiyle ABD'deki Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre, Herzog, bu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği" açıklamalarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in açılış konuşmasında İsrail yönetimini hedef alarak "İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır” diyerek, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

SALDIRI TARTIŞMALARINA YANIT VERDİ

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ‘Türkiye’ye saldırı planı’ iddialarına yanıt vererek, İsrail'in Türkiye'ye yönelik bir planı olmadığını söyledi.

Herzog, "İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir planı olmadı" ifadesini kullandı ve Türk halkına büyük saygı duyduklarını vurguladı. Herzog, Türk halkının da İsrail halkına aynı şekilde saygı duyduğunu savundu.

Türk ve İsrail halkı arasında uzun yıllardır devam eden ilişkiler olduğunu ifade eden Herzog, "Halkların birliği, kardeşliği ve birlikte yaşamayı engelleyen bütün seslerin üstünde olacaktır." iddiasında bulundu.

İsrail'in bölgede tarihi bir değişim başlattığını ileri süren Herzog, bu değişimin barış içinde yaşamayı mümkün kılacağını ifade etti.

"GAZZE, LÜBNAN VE İRAN HALKLARINA FARKLI BİR GELECEK SUNUYORUZ"

Herzog, İsrail'in bölgede kötülüğe karşı savaştığını ve Gazze, Lübnan ve İran halklarına farklı bir gelecek sunduklarını belirtti. İnsanların refah, mutluluk ve eşitlik için ayağa kalkmaları gerektiğini vurguladı ve bu vizyon doğrultusunda çaba göstermelerini istedi.

Herzog, şöyle devam etti:

"Bizim yaptığımız ve İsrail'in bölgede öncülük ettiği şey, İbrahim'in oğullarının bölgede birlikte yaşamalarını, barışa doğru birlikte hareket etmelerini, birbirlerine katkıda bulunmalarını, bölgenin, kendi halklarının ve genel olarak insanlığın refahına katkıda bulunmalarını sağlayacak tarihi bir değişimdir. Bizim vizyonumuz budur. İşte bu yüzden kötülükle savaşıyoruz ve Gazze halkına, Lübnan halkına, İran halkına farklı bir yol sunuyoruz. Farklı bir yol ve farklı bir gelecek öneriyoruz. Bence bu insanlar ayağa kalkmalı; refah, mutluluk, eşitlik ve yaşamlarını sürdürmek için çabalamalılar."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *