"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail Güvenlik Kabinesi Batı Şeria'daki çatışmaları görüşmek üzere toplandı

İsrail Güvenlik Kabinesi Batı Şeria'daki çatışmaları görüşmek üzere toplandı

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da artan gerilimler üzerine Güvenlik Kabinesi toplandı.

İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisine dayanarak verdiği haberde, Netanyahu'nun toplantıyı düzenleyerek Batı Şeria'daki durumla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmak üzere kabineyi topladığını belirtti.

Toplantıda, Netanyahu'nun, kabinesindeki bazı bakanların işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenlediği baskınlara değindiği ifade edildi. Netanyahu, Mescid-i Aksa'daki mevcut statünün değişmeyeceğini vurgulayarak, İsrailli bakanların bu konuda kendisinin onayını almadan hareket etmeleri gerektiğini söyledi. 

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, sık sık Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlar gerçekleştirerek bölgesel ve uluslararası tepkilere yol açıyor. Ben-Gvir, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, “mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine izin verdiğini” öne sürmüştü. Ancak Netanyahu, Mescid-i Aksa'nın statüsünde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsraillilerin Filistin topraklarına yönelik saldırılarında 692 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *