"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail, İran ve Hizbullah'a karşı alarmda: Netahyahu'nun sığınağı hazırlandı!

İsrail, İran ve Hizbullah'a karşı alarmda: Netahyahu'nun sığınağı hazırlandı!

İsrail'in yurtiçi gizli servisi Şin Bet, olası bir misilleme saldırısına karşı Kudüs'teki yeraltı sığınağını aktif hale getirdi.

Sığınak, İran tehdidinden korunmak amacıyla Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey yetkililer için hazırlanmış durumda. Yaklaşık 20 yıl önce inşa edilen sığınak, İran'ın silahlarının isabetine dayanıklı ve komuta ile kontrol merkezleri içeriyor. 

Ulusal Yönetim Merkezi olarak bilinen sığınak, Gazze'ye yönelik saldırıların son 10 ayında kullanılmamıştı.

İran daha önce bir misilleme saldırısı kapsamında İsrail'e 300 drone ve füze fırlatmıştı. Times of Israel gazetesinin haberinde Kudüs'teki sığınağın bu saldırıda bile kullanılmadığına dikkat çekilirken, "Kullanıma hazır hale getirilmesi, İran ve Hizbullah tehdidinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor" değerlendirmesi paylaşılıyor. Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucunda öldürülmesinin ardından İsrail ve ABD olası misillemelere karşı alarm durumunda.

İran, Hizbullah ve Hamas, Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutuyor. Sığınağın tam yeri ve derinliği bilinmiyor, ancak yüzlerce kişilik kapasiteye sahip ve siviller için de kullanılabilir. İran ve Hizbullah tehdidinin ciddiyeti vurgulanıyor; ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu grupların İsrail'e 24-48 saat içinde saldırabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *