"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail ordusu emretti! Korkutan Refah kararı

İsrail ordusu emretti! Korkutan Refah kararı

İsrail ordusu, Refah kentinde yaşayan bölge sakinlerine yeni talimatları ulaştırdı. Endişelere yol açan talimatta, Refah'ın merkezindeki mahallelerde yaşayan Filistinlilerin kenti boşaltmaları emredildi.

Refah kentinde bulunan Filistinlilere verilen yeni talimatlar sonrasında İsrail ordusunun, askeri operasyonlarını genişleteceği düşünülüyor.

Verilen yeni talimatlar çerçevesinde, IDF'nin Refah'ın merkezine doğru bir saldırı başlatacağı, yıkım ve çok daha fazlasının yerinden edilmesi tehdidiyle karşı karşıya kalacağı ve muhtemelen şehrin tamamına doğru ilerleyeceği bekleniyor.

BASKIYI REDDETTİ

Öte yandan, ABD'nin Refah'a yönelik bir saldırıyı ertelemesi yönündeki baskısını redden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın üst düzey liderlerinin ve kalan güçlerinin çoğunu burada konuşlandırdığını aktardı.

150 BİNDEN FAZLA İNSAN ŞEHİRDEN KAÇTI

Geçtiğimiz hafta doğu mahallelerinin boşaltılması emrini veren İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), daha  sonrasında Mısır'la olan Refah sınır kapısınının kontrolünü "hassas ve hedefe yönelik bir operasyonla" ele geçirmişti. 

Son durum incelendiğinde, şu anda 150 binden fazla insan şehirden kaçmış durumda.

Bölgeden kaçan Filistinlilerin, orada bulunan yardım görevlilerine göre pek çoğu IDF tarafından belirlenen ve koşulların "korkunç" olduğu kıyı ve kuzeybatıdaki "genişletilmiş insani bölgeye" gittiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *