"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail ordusundan Hizbullah yöneticisi Nebil Kavuk'a saldırı açıklaması

İsrail ordusundan Hizbullah yöneticisi Nebil Kavuk'a saldırı açıklaması

İsrail ordusu, Beyrut'un Dahiye bölgesine dün düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı ve Merkez Konseyi üyesi Nebil Kavuk'un öldürüldüğünü iddia etti.

İsrail ordusu, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son saldırının İsrail Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) tarafından elde edilen hassas istihbaratla gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, Nebil Kavuk'un, son günlerde İsrail'e karşı terör eylemlerini teşvik eden faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi. "İsrail ordusu, Hizbullah yöneticilerine yönelik saldırılar düzenlemeye devam ederek, İsrail vatandaşlarını tehdit eden her hedefe karşı harekete geçecektir" denildi. Ayrıca, Kavuk'un medyada aktif olarak yer aldığı ve stratejik konularda görüşlerini paylaştığı bilgisi verildi. Hizbullah cephesinden henüz bir yanıt gelmedi.

NEBİL KAVUK KİMDİR?

Nebil Kavuk, 1964 yılında Lübnan'ın Nebatiye kentinde doğmuştur. 1982-1992 yılları arasında İran'ın Kum kentinde dini eğitim almış ve daha önce Hizbullah'ın güney bölge sorumlusu olarak görev yapmıştır. Şu anda, Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı olarak biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *