"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail Savunma Bakanı açıkladı! Refah'a daha fazla asker gidecek

İsrail Savunma Bakanı açıkladı! Refah'a daha fazla asker gidecek

İsrail Savunma Bakanı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine daha fazla asker konuşlandırılacağını ve saldırıların derinleştirileceğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Yoav Gallant, dün, Refah yakınlarındaki bir bölgeye ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail ordusunun "Hamas'a karşı saldırıya devam etmesi" sebebiyle Refah'a daha fazla asker konuşlandırılacağını söyleyen Gallant, saldırıların bölgeye girecek ilave askerlerle devam edeceği yorumunu yaptı. 

Gallant, Hamas'ın yeterince mühimmatı olmadığını ve yıprandığını öne sürerek, "Bu operasyon yoğunlaşacak ve Hamas artık kendini yenileyebilecek bir örgüt değil." iddiasında bulundu.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı da Refah'a kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, İsrail'in saldırılarını devam ettirdiği Refah'tan şu ana dek yaklaşık 600 bin kişi kaçmak zorunda kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *