"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail tehdidi sonrası Hizbullah'tan yanıt gecikmedi: Yıkım olur

İsrail tehdidi sonrası Hizbullah'tan yanıt gecikmedi: Yıkım olur

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik saldırısı sonrası İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi saldırıya geçmeye hazır olduklarını açıklamıştı. Hizbullah'tan yanıt gecikmedi. Yapılan açıklamada Hizbullah, İsrail'in savaşı genişletmesi durumunda yıkımla karşılık vereceklerini bildirdi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'nin Saldırıya geçmeye hazır olduklarını açıklaması sonrası Hizbullah İsrail'in savaşı genişletmesi durumunda yıkımla karşılık vereceklerini açıkladı.

Olası bir karşılık verilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan askeri yetkililer, 60 bin savaşçısı bulunan Hizbullah'ın Hamas'tan çok daha güçlü silahlara sahip olduğunu belirtti.

HİZBULLAH'TAN SERT YANIT

Son yaşanan olaylarda Hizbullah attığı onlarca füzeyle İsrail'in kuzeyinde yangınlara sebep olmuştu. Saldırı sonrası İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi saldırıya geçmeye hazır olduklarını duyurması üzerine tansiyon daha da yükseldi.

Hizbullah'tan ise yanıt gecikmedi. Hizbullah, Tel Aviv'in savaşı genişletmesi durumunda sonucun büyük bir yıkım olacağı açıklamasında bulundu.

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ TOPLANIYOR

Yaşanan gerilimin üzeerine İsrail Savaş Kabinesi'nin Lübnan sınırındaki gerilimi görüşmek üzere bir araya gelme kararı aldığı bildirildi.

Öte yandan, Lübnan Hizbullahı'ndan bir yetkili de basına yaptığı açıklamada, sınırda savaşı genişletip genişletmeyecekleriyle ilgili değerlendirmede bulunarak 'dayatma durumunda savaşacaklarını' duyurdu.

HİZBULLAH LİDERİNİN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

El Cezire'ye açıklamada bulunan Hizbullah liderinin yardımcısı Sheikh Naim Qassem, İsrail'le olan çatışmaları genişletmeye çalışmadıklarını ama kendilerine böyle bir dayatma olması durumunda savaşmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Öte yandan, konuya ilişkin Reuters ajansının aktardığına göre, Naim Qassem, Hizbullah'ın kararının 'savaşı genişletmek' olmadığını ancak böyle bir dayatma olması durumunda da bu savaşı yürüteceklerini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *