"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail ve Hizbullah arasında gerilim tırmanıyor: İbrahim Kubeysi öldürüldü

İsrail ve Hizbullah arasında gerilim tırmanıyor: İbrahim Kubeysi öldürüldü

Reuters'a konuşan güvenlik kaynaklarına göre, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah’ın roket ve füze tümeninin komutanı İbrahim Kubeysi hayatını kaybetti.

İsrail’in 23 Eylül’de Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılar, özellikle güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerinde yoğunlaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, saldırılarda 50’si çocuk, 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı ise 1.835’e ulaştı. Saldırılar nedeniyle ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve çevresine göç devam ederken, Lübnan Eğitim Bakanlığı tüm ülkede eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise güneydeki okulların, saldırılardan kaçan vatandaşlar için geçici barınma merkezleri olarak kullanılacağını açıkladı.

Öte yandan, İsrail’in Hayfa bölgesinde yer alan Rambam Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, 22-23 Eylül tarihlerinde Lübnan’dan atılan roketlerin yarattığı panik sonucu şarapnel parçalarından yaralanan ya da paniğe kapılan 11 kişi hastaneye kaldırıldı. İsrail’in Nehariye kentinde de karşılıklı saldırılarda 9 kişi hafif şekilde yaralandı. Haaretz gazetesinin haberine göre ise, 22 Eylül’de Aşağı Celile’de sirenlerin çalmasıyla yaşanan trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *