"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'den bir suikast daha! Kassam Tugayları'nın üst düzey ismi öldürüldü

İsrail'den bir suikast daha! Kassam Tugayları'nın üst düzey ismi öldürüldü

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi, İsrail'in insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu Tulkerim'in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını bağlayan yol üzerinde bir otomobile hava saldırısı gerçekleştirdi. 

Saldırı sonucu iki roketin isabet ettiği araç alev aldı ve içindekiler yanarak can verdi. Tulkerim'deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi kaynakları, saldırının ardından hastaneye kömürleşmiş 5 ceset getirildiğini bildirdi.

Cesetlerden birinin 25 yaşındaki Heysem Nureddin Bıleydi olduğu ve Bıleydi'nin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Tulkerim'deki komutanlarından biri olduğu doğrulandı. 

Tulkerim'deki ulusal eylem grupları, saldırının ardından genel grev ve yas ilan etti. İsrail ordusu, saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, araçta silahlı direnişçilerin bulunduğunu belirtti. 

Öte yandan, İsrail güçleri Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'ne düzenlediği baskında Filistinlilere ve evlerine gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları attı. Çıkan çatışmalarda 3 Filistinli yaralandı. Beytüllahim'in batısındaki Husan köyüne askeri araçlarla yapılan baskında 16 yaşındaki bir çocuk ve Nablus'taki baskında da 4 Filistinli gözaltına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *