"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2785 %-0.02
37,0556 %0.16
2.314.324 %0.495
3.003,62 0,36
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'den Filistinli tutuklulara bir ay daha ziyaret yasağı

İsrail'den Filistinli tutuklulara bir ay daha ziyaret yasağı

İsrail, hapishanelerdeki Filistinli tutuklulara yönelik ziyaret yasağını bir ay daha uzattı. Maariv gazetesinin haberine göre, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, yasağı bir ay daha devam ettirecek bir talimatı imzaladı.

Gazze’ye yönelik saldırılar başladığından beri, Filistinli tutukluların aileleri yakınlarını ziyaret edemiyor. Yasağın, hapishanelerdeki kısıtlamaların sıkılaştırılması politikası çerçevesinde alındığı belirtiliyor.

Ben-Gvir, daha önce İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik kısıtlamaları artırma talimatı vermişti. Ben-Gvir, ayrıca Filistinli mahkumların “başından vurularak öldürülmesi” gerektiğini ifade etmişti.

İsrail'in güneyindeki Sde Teiman gözaltı merkezi, işkenceleriyle sık sık gündeme geliyor. New York Times’ın haziran ayında yayımladığı habere göre, buraya getirilen Filistinli tutuklular, 3 aya kadar tutulmakta ve elleri kelepçeli şekilde, gözleri bağlı, günde 18 saat sessiz bir şekilde oturtulmakta. Bu süreçte birçok kişi ağır işkenceye maruz kalıyor. Sde Teiman’da maruz kaldıkları işkenceleri serbest bırakılan bazı Gazzeliler açıklamıştı.

29 Temmuz’da, Sde Teiman’da bir Filistinliye tecavüz edildiği suçlamasıyla 10 İsrail askeri gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerin direnmesi sonucu olaylar çıkmıştı. Aşırı sağcı bazı İsrailli siyasetçiler, tecavüzcü askerlere destek mesajları verirken, aşırı sağcı gruplar Sde Teiman’a ve askerlerin götürüldüğü Beit Lid üssüne baskın düzenlemişti. Bu baskınlar, İsrail’de geniş tartışmalara yol açtı.

Gözaltına alınan 10 askerden 5’i serbest bırakıldı, diğer 5’inin gözaltı süresi ise 11 Ağustos’a kadar uzatıldı. Kanal12 televizyonu, Sde Teiman’daki işkencelere dair görüntüler yayınladı; askerlerin, görüntülerin güvenlik kameralarından saklanması için kalkanlarla esirin etrafını sardığı ortaya çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *