"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail’den sansür çağrısı: Füzelerin düştüğü yerleri paylaşmayın!

İsrail’den sansür çağrısı: Füzelerin düştüğü yerleri paylaşmayın!

İsrail, vatandaşlarına yaptığı çağrıda, İran’ın füze saldırılarında düşen füzelerin yerini ifşa etmemelerini isteyerek, "düşmana yardım etmeme" uyarısında bulundu. İsrail ordusu, sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak bu bilgilerin paylaşılmasının güvenlik açığı yaratacağını belirtti.

İsrail basınına uygulanan sıkı askeri sansür nedeniyle medya organları bu konuda herhangi bir bilgi paylaşmazken, bazı İsrail vatandaşlarının sosyal medyada füzelerin düştüğü yerleri ve askerlerin saklanma anlarını belgeleyen görüntüler paylaştığı görüldü.

Açıklamada, "Düşmana yardım etmeyelim, sorumluluk bizde." ifadeleri dikkat çekti.

İSRAİL'İN İRAN SALDIRISI

İran, İsrail’in düzenlediği saldırılara karşılık olarak çok sayıda füze fırlattığını duyurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bu saldırının Hamas ve Hizbullah liderlerine yönelik İsrail saldırılarına misilleme olduğunu belirtti. Saldırıda hipersonik Fettah-1 füzeleri ilk kez kullanıldı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in saldırganlığını kınayarak, ülkesinin meşru müdafaa hakkı kapsamında yanıt verdiğini vurguladı ve İsrail’e karşı sert bir uyarıda bulundu. İran, İsrail’in askeri yanıt vermesi durumunda "yıkıcı karşılık" alacağını belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İran’ın bu saldırısının büyük bir hata olduğunu ve sonuçlarına katlanacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *