"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail ordusundan şok açıklama: Nasrallah öldürüldü mü?

İsrail ordusundan şok açıklama: Nasrallah öldürüldü mü?

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. İsrail ordusunun resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından Cumartesi günü yapılan açıklamada, Nasrallah’ın ölümüne üstü kapalı bir atıfta bulunuldu. Paylaşımda, "Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek" ifadelerine yer verildi.

Bu açıklama, İsrail ordusunun Cuma akşamı Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Haret Hreik semtine düzenlediği hava saldırıları sonrasında geldi. Saldırıda altı bina yerle bir edilirken, bu operasyonun İsrail ile Hizbullah arasındaki yaklaşık bir yıldır süren çatışmalarda Beyrut’taki en büyük saldırı olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, saldırıda Beyrut'taki Hizbullah karargahını hedef aldığını ve onlarca kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. İsrailli üç televizyon kanalı ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bu saldırılar sırasında öldüğünü öne sürdü. Ancak bu bilgi, ne İsrail tarafından resmen doğrulandı ne de Hizbullah yetkilileri tarafından bir yorum yapıldı.

NASRALLAH KİMDİR?

64 yaşındaki Nasrallah, son 30 yıldır Lübnanlı militan grubu Hizbullah’ı yönetiyor ve bu süreçte grubu Orta Doğu’nun en güçlü paramiliter örgütlerinden biri haline getirdi. Nasrallah’ın liderliğinde, Hizbullah İsrail’e karşı birçok çatışma yürüttü ve Suriye iç savaşında Devlet Başkanı Beşar Esad’ın lehine savaşarak bölgedeki güç dengesinde önemli bir rol oynadı.

Nasrallah, usta bir stratejist olarak bilinirken, Hizbullah’ı İsrail’in baş düşmanı haline getirdi ve İran’daki Şii liderlerle ve Hamas gibi Filistinli gruplarla güçlü ittifaklar kurdu. Arap ve İslam dünyasında geniş bir saygı gören Nasrallah, "Seyyid" unvanını taşıyor, bu unvan genetik olarak Fatıma ve Ali'nin soyundan gelen kişilere veriliyor.

Her ne kadar Nasrallah büyük bir güce sahip olsa da, İsrail’in suikast endişesi nedeniyle çoğunlukla gizli bir yaşam sürüyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *