"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2436 %-0.1
37,0850 %0.25
2.297.670 %0.739
3.013,79 0,70
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'e seyahat kısıtlaması: Uçuşlar durduruldu

İsrail'e seyahat kısıtlaması: Uçuşlar durduruldu

İsrail'deki güvenlik krizi nedeniyle bazı Amerikan ve İngiliz hava yolu şirketlerinin İsrail'e uçuşlarını iptal ettiği bildirildi.

İsrail ordu radyosuna göre, ABD'li hava yolu şirketleri Delta ve United ile British Airways, İsrail'e uçuşlarını durdurdu.

İsrail'in salı günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürülmesinin ardından bu iptallerin gerçekleştiği belirtildi.

Delta Havayolları, New York ile İsrail arasında haftada 14 sefer düzenlerken, 2 Ağustos'a kadar bu seferleri durdurdu. United Havayolları ise 6 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını askıya aldı.

Haaretz gazetesi, British Airways'in perşembe günü ülkeye yapacağı uçuşları iptal ettiğini duyurdu. Times of Israel haber sitesi, bu iptallerin on binlerce İsraillinin ABD'de mahsur kalmasına neden olacağını belirtti ve "dünyanın ikinci ve üçüncü büyük hava yolu şirketleri" United ve Delta'nın uçuş iptallerinin diğer hava yolu şirketlerinde de bir iptal dalgası başlatabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca, Pazartesi günü Avusturya ve Lufthansa da Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na uçuşlarını geçici olarak iptal ettiklerini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *