"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'in aşırı sağcı bakanlarından Kamala Harris'e sert tepki: Ateşkes olmayacak

İsrail'in aşırı sağcı bakanlarından Kamala Harris'e sert tepki: Ateşkes olmayacak

Biden'ın seçimlerden çekilmesiyle Demokratların başkan adayı olan Harris'in ateşkes önerisi, İsrailli bakanlar tarafından hedef alındı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısında bulunmasını sert bir şekilde eleştirdi.

Ben-Gvir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda doğrudan isim vermeden, "Ateşkes olmayacak bayan aday." şeklinde bir yorumda bulundu. Smotrich ise Harris’in önerisine karşı çıkarak sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Smotrich, esir takası anlaşmasının Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar’a teslimiyet anlamına geldiğini ve bu durumun Hamas'ın yeniden toparlanmasına yol açabileceğini belirterek, "Bu bir tuzak ve bu tuzağa düşmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından, Gazze'deki insani durumun ciddiyetine dikkat çekmiş ve esir takası anlaşmasıyla ateşkes sağlanması gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *