"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail’in Filistin ve Lübnan’ın güneyine hava saldırıları sürüyor

İsrail’in Filistin ve Lübnan’ın güneyine hava saldırıları sürüyor

İsrail ordusu, yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığı bombalarken, Lübnan'ın güneyine de saldırılarda bulundu.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Bint el Cubeyl ilçesinde bir binaya hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Bint el Cubeyl'e yönelik hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda ağır bombaların kullanıldığı bilgisine yer verilen haberde, can kaybı ve yaralı sayısı hakkında herhangi bir detay paylaşılmadı.

Lübnan medyasında çıkan haberlerde, bir binanın vurulduğu, enkazda arama çalışmaları yapıldığı ve çok sayıda ambulansın olay bölgesine sevk edildiği kaydedildi.

İsrail ordusu aynı zamanda, Lübnan'ın güneyindeki bazı kasaba ve köylere saldırı düzenlemişti. Saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023’ten beri Lübnan’ın güneyinde yaşanan çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

İSRAİL, YÜZLERCE FİLİSTİNLİNİN TOPLU DEFNEDİLDİĞİ MEZARLIĞI BOMBALADI

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği bir mezarlığı bombaladı. Gece saatlerinde bombalanan alan bugün iş makineleri ile tekrar kapatıldı. Açıkta kalan bazı bazı naaşlar vatandaşlar tarafından tekrardan toprakla örtüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *